2018-06-15 09:12:02• hírek • Bede Emőke

Zongoraszóval nyitották meg a legújabb kiállítást

Csütörtökön délután újabb kiállítás nyitotta meg kapuit a Megyei Tanács képzőművészeti galériájában. Ez alkalommal Kohán Angéla és Ilea Tiberiu alkotásait mutatják be a közönségnek.

Délután 4-kor szép számban gyűltek össze a barátok, rokonok és művésztársak, hogy együtt osztozzanak a kiállítók örömében. Az eseményt egy zongoradarabbal nyitották meg, melyet a Gyermekpalota egyik fiatal tehetsége adott elő, illetve a későbbiekben is az ő előadásaik színesítették a programot.
 

A két művészt Rudareanu Cristian mutatta be. Kohán Angéla 1969-ben született Szatmárnémetiben, ahol később némettanárként helyezkedett el. Művészi ismereteit egy budapesti festészeti tanfolyamon mélyítette el, 2016-tól pedig a Szatmári Képzőművészek Egyesületének is tagja. Kedvenc technikája az akril és az olaj, legszívesebben pedig virágokat és tájképeket fest.
 

Ilie Tiberiu 1952-ben született Kolozs megyében. Tanulmányait Kolozsváron végezte, 1971-ben a művészeti líceum végzőse. Szatmárnémetibe 1976-ban került házassága révén. 2017-ben csatlakozott a Képzőművészek Egyesületéhez. Kedvenc technikája: az olaj- és az üvegfestés. Legszívesebben kompozíciókat, virágokat és tájképeket fest. A kiállítók bemutatása után művészetüket Gergely Csaba, az egyesület elnöke is méltatta.


A kiállítás augusztus 8-ig látható, a megtekintés természetesen ezúttal is ingyenes.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: